2022 – Konståret som gått


Jan – mars
Året började väldigt stressigt. Jag började en vidareutbildning som hette Konstlab i aug 2021 och hela hösten ägnades åt att analysera och tänka och göra research inför grupputställningen vi skulle ha i april 2022. Detta arbete tog mycket tid och jag började alltså inte måla inför utställningen förrän i mitten på januari 2022 och skulle måla 4 stora tavlor som skulle vara klara i början på april. Det här var nog den stressigaste tiden i mitt liv rent konstnärligt och jag sov knappt inte på nätterna i rädsla över att jag inte skulle hinna. Förstår inte hur det gick till men på något sätt hann jag.


Jag jobbade också med en illustration till Shakespearefabriken, till deras föreställning Mycket väsen för ingenting. Vilket också ledde till att jag fick uppdrag som kommunikatör från mars – aug! Jag illustrerade den digitalt och Carin Lundblad gjorde layout till affisch och flyer och massa andra trycksaker.


April – maj
16 april var det vernissage för utställningen på Galleri Sander NP 33 i Norrköping för vår grupputställning Alone together med Konstlab. Jag var väldigt nervös men allt gick bra och utställningen blev verkligen så fin. Är så glad att jag fick lära känna så fina människor och så duktiga konstnärer. Dessutom gick utställningen jättebra och mina 4 verk såldes allihopa och jag var i både chock, glädje och tacksamhet.

Se till att spana in de andra konstnärerna: Lisann Grünewald, Minna Niskanen, Josefin Nordström Palic, Sara Söderlind, Emmelie Carlsson, Maria Holmstedt och Karin Rapp.Americonda EP – Jag har tidigare gjort lite singelomslag till bandet americonda, jag fick även frågan om att göra ett EP-omslag till deras EP You got it made, i slutet av 2021. Jag blev jätteglad, att göra omslag till musik är ju något av det roligaste jag vet. Jag fick fria händer och diskuterade lite olika ideer med John och landade i idén jag hade med byggnaden och skyltarna, kvinnan i förgrunden målade jag till singelomslaget Marion så jag tänkte att det kunde gå igen här eftersom den låten är med på EP’n. EP’n släpptes i april 2022. Gå in och lyssna på Americonda – you got it made EP. Galet bra!

En annan rolig sak jag jobbade med under våren var t-shirtdesigner till burgerstore. Det landade i fyra designer där två var mer linjebaserade och två var mer färgstarka, lite tatueringsinspirerade.

Jag började också jobba på ett stort beställningsjobb, en målning av Vadstena Slott.

Juni – Aug
Under sommaren jobbade jag som kommunikatör för Shakespearefabriken, det var ett kreativt jobb som bestod av film och foto och sociala medier, och massa massa annat såklart. Det var jättekul att vara i teaterns värld och en erfarenhet som jag är jättetacksam och glad över. Fick träffa och lära känna vädligt fina människor från denna tid.

September
I september var jag med på Vadstena Konstrunda för tredje året i rad, i år, liksom året innan ställde jag ut tillsammans med Lisa Brodell, en fantastisk konstnär som jag ser mycket upp till både som konstnär och människa. På slottet var vi många som ställde ut, ett härligt gäng och här lärde jag känna Hellen P. Toivola, också en underbar människa med stor talang.


Direkt efter konstrundan, mer specifikt, dagen efter så började vår tågresa till Toscana! Jag har en otrolig kärlek till Italien. Ibland undrar jag om jag levt ett tidigare liv där. Konsten, arkitekturen, maten, vinet, landskapet, naturen. Det är fulländat på alla sätt. Vi var där med min familj som min mammas 60 -årsfirande.Oktober
I slutet av oktober var jag för första gången med på Motala Kulturnatt. Trots att jag bott i Motala många år och fortfarande bor i kommunen så har aldrig varit en del av detta förut. Det var Hellen som frågade mig och bjöd in mig till detta, vilket jag är jättetacksam för. Vi var totalt 10 konstnärer som ställde ut ihop i gamla Motala stationshus, en jättehäftig byggnad!

Bild och kollage gjort av Hellen P. Toivola

November
I november hade jag en utställning på Ljungbro bibliotek, där jag visade lite måleri. Det var en ny satsning som de började med på biblioteket i Ljungsbro som jag fick äran att vara startskottet för. Ser fram emot vilka fler spännande utställningar de kommer ha framöver!
Efter sommaren jobbade jag på som en tok med mitt stora beställningsjobb, målningen av slottet i Vadstena, som jag blev klar med i november.

December
I skrivande stund håller jag på att slutföra mitt fotoprojekt, en fotobok, som jag jobbat med hela hösten under tiden då jag gått Fotografi – baskurs på HDK Valand i Göteborg. Foto är en enormt stor del av min arbetsprocess som jag kände att jag behöver bli bättre på. Och också inte bara som ett medel för måleriet utan som ett medium i sig självt. Resultatet av detta kommer att på något vis finnas tillgängligt, kanske faktiskt i form av en e-bok efteråt, men det återstår att se.

Nu ser jag fram emot 2023. Gott nytt år allihopa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait